Nieuwe energie vasthouden door oa te reinigen.

Er is 21 december en de dagen daar om heen vele mooie en krachtige energie neer gezet. Om deze energie vast te houden is het belangrijk om weer contact te maken er mee. Door aan de 21 ste te denken, aan bijvoorbeeld een ritueel wat is gedaan of op een andere manier die bij jou past. Misschien is het voor mij makkelijker omdat ik al door een “luik” naar de toekomst heb gekeken. Ik hoop deze beelden in woorden om te kunnen zetten en op de website te kunnen zetten in de loop van 2013. Verder slokken allerlei (oa dagelijkse) dingen mij op. Tijd om weer contact te maken met de energie en daarmee aan de slag te gaan. Een manier is jezelf reinigen. Dat is bij veel mensen iets wat voor het lichaam heel prettig is na de feestdagen. Ik zelf kreeg griep en dan reinigt je lichaam zelf al sterk, maar probeer dit nog vast te houden door er mee door te gaan. Verderop bespreek ik de reiniginglichaamsreiniging.

Ik reinig niet alleen mijn lichaam maar ook mijn geest. Dit is zeker belangrijk heb ik gemerkt. Er kunnen geestelijke blokkades zijn die heel moeilijk te overwinnen zijn als je reinigd! Voor mij helpt bidden/prayers. Contact maken met moeder aarde. En laten zien hoeveel ik van haar bomen en dieren hou! En dat kan je gewoon vanuit je hart doen.  Vergeef je zelf. Vooral jezelf. Ook al lijkt het alsof je er niets aan kunt doen…….  Maak een affermatie: Ik voel me schoon, ik ben rein. Ik voel me zuiver.  Vraag het water als je doucht om je te reinigen. Vraag als je licht eet aan je voedsel om je lichaam te reinigen. En natuurlijk bedank je het eten, dat je eten hebt om te eten en dat het je wil voeden. Het is heel intens, maar het werkt echt! Je hoofd wordt steeds helderder en je zintuigen werken beter. Je krijgt meer contact met al wat leeft.

Er zijn vele manieren om te reinigen. Lichaamsreinigingen zijn er in vele soorten. Zoek eventueel iemand die je kan begeleiden, die zelf ook reinigt of vast. Voor een lichte lichaamsreiniging drink ik kruidenthee, die reinigd. Een aantal soorten door de dag heen. Gal en levereinigingsthee of leverstimulerende thee. De uitscheiding is bij het reinigen het belangrijkst! Zorg dat je voldoende drinkt. Water is oke. Liever geen stimulerende middelen, zoals gewone koffie of thee. Als je dit als eerste weg laat zal je lichaam al “goed” reageren met bijvoorbeeld hoofdpijn. Drink veel water en laat suiker uit je voeding. Eet alleen nog natuurlijke producten. Zoals fruit, groenten, rijst, aardappelen. Geen geraffineerde producten. Maar ook geen vlees en jus meer. Het is soms moeilijk om in het nieuwe patroon te stappen met eten klaar maken. Het is leren en zoeken. Ik zelf gebruik een soort jus van kruidenbasis (natuurvoedingswinkel) als ik bijvoorbeeld stamppot wil mee eten met mijn familie. Het vlees vervang ik door ook iets wat ik in de natuurvoedingswinkel vind. Wat me lekker lijkt bij die stamppot. Het is wennen. Maar op deze manier kom je langzaam in een ander eetpatroon. Lees over voeding. Kijk hoe je je zelf daarin kan vinden. Ik heb heel lang gehad dat ik moe was. Totaal geen energie. Door iemand die bij mij voedsel getest heeft heb ik de voedingsmiddelen gevonden waar ik echt niet tegen kan. Door dit weg te laten kreeg ik twee keer zoveel energie! Het was niet makkelijk. Want sommige voedingsmiddelen kunnen we aan verslaafd zijn…… Juist deze voedingsmiddelen kunnen wel eens de oorzaak zijn van energieverlies.

Vasten is ook een manier van reinigen. Dit zou ik de eerste keer goed voor bereiden. Eventueel begeleiding vragen. Er is hier in IJmuiden een groepje ontstaan die 1 of 2 keer per jaar vast. Als je mee wilt doen, neem maar contact met mij op.

Dit bericht is geplaatst in het lichtbaken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *